Translate

tirsdag 18. februar 2014

Fra vankelmodig morgenstund til endelig å være i gang...

Jeg er altså alene (nesten) i et stort hus denne uka - og vet egentlig ikke helt hvor mye jeg har energi og evner til å gå igang med å pusse opp det som skal bli leiligheten min fra sommeren av... Ikke har jeg følt meg frisk heller så da jeg våknet i dag følte jeg meg ganske så vankelmodig - og spørsmålene var forsatt alt for mange og for store til at jeg hadde noen som helst mestringsfølelse her jeg satt i morgentimene i dag...
En litt treg start i dag - men jeg liker utsikten fra kjøkkenvinduet!
Det som er bra er at jeg faktisk sov godt i natt!... Og etter noen timer vurdering og vakling fram og tilbake bestemte jeg meg for å ta tak i "en av de løse endende" og konkluderte slik:
1. Jeg skal tørre å satse på at jeg skal slipe alle gulvene (senere - men før jeg flytter inn i juni)
2. Da er det lurt å male det meste som skal males nå på forhånd slik at det blir skikkelig tørt - og slik at det ikke drypper på det ferdige gulvet senere heller..
3. Det meste skal bli lyst og enkelt - ikke mange krumspring med i fargene på selve veggene - med mye ton i ton i grunntonene kan jeg boltre meg desto mer i tilbehør og detaljer ellers...

Dermed tok jeg sjansen på å ta turen til fargehandelen og der kjøpte jeg maling, heftgrunn og alt som følger med  (radio og kaffe!) for over 4000 kroner (det blir maling til to store stuer med karmer, dører og alt + et kjempstort soverom + hele kjøkkenet med stort og smått...
Jeg kjøpte radio til 39 kroner! Den fungerer utmerket - radio er viktig for at jeg skal få gjort noe som helst! Og etter å ha skaffet meg det meste som finnes av malesaker - og kaffe - følte jeg meg endelig rustet til å gå igang!
Det gamle kjøkkenet ble det en eller gang på nittitallet malt med to stygge blåfarger både på det gamle panelet og på skap, dører... og det meste - så her var det bare å gå igang med heftgrunn og godt mot (det er høyt under taket!!)

Så siden jeg i dag følte meg både sterkere og friskere enn i går (da var jeg slett ikke i form!) - har jeg i dag brukt mange timer på teiping, pussing og grunning av kjøkkenet - og det føles godt og endelig være i gang!
De fargene jeg har valgt er en lys eggeskallfarge til vegger og lister - og en litt mer spennende mørk kalt "Marakesh" til speilene på dørene til kjøkkenet. Det blir lys farge på stueveggene også - men der skal jeg ha en litt mørkere "moccafarge" på karmene. På soverommet blir det "vanilje" på 3 vegger - og den siste (bak sengeryggen) blir lysegrønn (som håpet!)
Jeg har en tendens til å glemme å spise når jeg blir ivrig... da er dette en meny som varer lenge: kokte egg, avokado, røyklaks, proteinbar, vann og kaffe! :) Bok leses i pausene! Radio mens jeg jobber!
OK - dette blir sikkert ikke "helt etter boka", men slik jeg følte det nå var det viktig å komme igang med NOE - for hvis jeg skal være "for nøye" så kommer jeg aldri i mål...
Noen ting kan jeg også ta etterhvert, men de store flatene -  og gulvene MÅ jeg nesten ta før jeg flytter i juni - så da så!

Godt å ikke være vankelmodig lenger...
- men bare modig
- for en dag iallefall! ;)

10 kommentarer:

 1. Du er modig og klok Siri, det er bra og være vankelmodig for da sitter besluttningene bedre i sluttenden. Håper jeg kan få titte inn til deg i sommer og få treffe deg og få se huset som jeg husker fra barndommen. Heia deg, stå på så kommer du i mål!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Laila! Klart du må komme på besøk! Plass til hele familien din her om sommeren faktisk, også ! ;)

   Slett
 2. Til sommeren kommer jeg alene. Ove paddler Sveriges kyst i 8 - 10 uker så jeg er "paddelenke" over sommeren. Og gutta er jo voksne og opptatt med sitt. Men jeg dykker opp.

  SvarSlett
 3. Altså ikke så mye ute da... Men legger grunnlaget for mye fint liv inne!

  SvarSlett
 4. Kanskje pussing av golv gir så mye støv at det passer best å gjøre når det er så varmt i været at du kan ha vinduene åpne?

  Stå på videre! Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Det er sikkert lurt! Det blir uansett ikke før påske... MYE som skal males!!! :p :-)

   Slett