Translate

onsdag 16. april 2014

Yes til kroppsarbeid!

Særlig det siste året har jeg følt mye på hvordan det er å leve med et arbeid som for det meste foregår i hodet. Planlegging, tanker om hvordan man kan gjøre jobben enda bedre - og bekymringer for morgendagens voksne suser rundt i hodet til en engasjert lærer dag og natt...
Her er det også fullt av liv - og heldigvis i tillegg et gulv å bli glad i på sikt! 
I kontrast til denne "tenketenkejobbingen" i det daglige står alt det andre jeg har hatt å gjøre i våres med å rydde, vaske ut og klargjøre rekkehuset mitt - samtidig som jeg pusser opp og holder på med den leiligheten jeg skal flytte inn i til sommeren... Så godt som hver eneste fridag etter jul har jeg hatt holdt på med dette...
Men; åh så deilig å sove godt om natta etter store doser kroppsarbeid!
For nå kjenner jeg for alvor hvor godt det er å drive med hardt, krevende og ærlig kroppsarbeid. Ikke har jeg tenkt noe særlig heller! Herlig!
De siste dagene har jeg slept ut gulvbelegg, fjernet stifter, røsket av papp og deretter herjet rundt med en slipemaskin, løftet og båret - og nå har jeg jammen meg klart å få ferdig et lakkstrøk på både kommende kjøkken- og soveromsgulv. Det blir rustikt og det blir hjemmegjort. Men du verden så god terapi! Og jeg elsker det skrukkete, levende gulvet som i så¨mange år har ligget der nede og ventet på meg! Dessuten knirker det akkurat slik det gjorde da min mormor bodde der - så når jeg beveger meg der inne kan jeg i tillegg høre minner om hvordan allting var før !;)
Og sola skinner på arbeidet mitt :)

4 kommentarer:

 1. Å, slik et vakkert rustikt golv! De er nydelige å gå barbent på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Takk! Gleder meg til det ! Nå har jeg lakkert to strøk allerede også :D

   Slett
 2. Du er herlig Siri!!! Masse lykke venter på deg og dine i det vakre gamle gård, det er jeg heeelt sikkert på. God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Vicky ! Ja! Det blir fint å flytte til slutt ! :-)

   Slett