Translate

tirsdag 15. juli 2014

Gjenbruk- og skatte-letings-fasen...

Badet er det eneste rommet jeg har kjøpt noe nytt til - her var det ikke stort å redde, dessverre... Men ellers går det i gjenbruk i de fleste rom her i huset!
Juhu! Jeg nærmer meg en fase der  jeg forstår at jeg snart trenger møbler...
men her skal det ikke kjøpes særlig mye nytt, nei!
Jeg var så heldig å finne en gammel krakk på utedoen på hytta for et par dager siden! Den vil passe perfekt sammen med mine arve- og flyttestoler... Jeg husker ikke en gang hvor de kom fra - men de har vært med meg siden jeg bodde på Manglerud i 1985, tror jeg... (Vi bodde i en møblert leilighet og fikk ta med oss spisestue-møblementet da vi flyttet derifra!)
Kall meg en krakk! Denne er brukt både til sagkrakk og utedo-bord
 - men nå skal den få en deilig tilværelse på mitt kjøkken!
Møbel-tapetsering er en vanskelig kunst, men å trekke om slike gamle stoler er noe alle kan klare! Og jeg bare elsker restaurering som er så rask, enkel - og som gir så umiddelbart resultat! Stolene har vært i bruk på Langhus i 22 år med forskjellig trekk. Et grønt og et blått med blomster som måtte av - og da dukket det fram et rødt og et lyseblått trekk...
Gammelt stoff og gamle stoler = mye gammel moro på en gang! :)
20-30 år uten at jeg gadd å trekke dem om..jaja...Ære så nøyea??? (Dette har igrunnen alltid vært mitt ordspråk - og jeg tror det har reddet meg fra mange lidelser... Dessuten; nå merker jeg at jeg har mer og mer hang til "Ravisk" - eller "Sirisk" om du vil (samma det!) jo lenger jeg er her i byen - så si fra om dere trenger ordbok ;)
Jeg lette fram en gammel gardin etter farmor (jeg har likt stoffet og tatt vare på det lenge..) og NÅ synes jeg det var på tide at stolene skulle få et felles trekk!
Artig detalj: Dette setet var temmelig slitt - men jeg fant en rørepinne som hadde perfekt tykkelse
 - saget den til,  stiftet den fast - og vips: Nytt, forsterket sete å sitte på! :D
Voila!
Dette ble gjort på en time!
Mesteparten av tida brukte jeg på å løsne gamle møbelstifter og kaste det gamle trekket...
De to stolene skal (snart!) bli sitteredskapene på kjøkkenet mitt - sammen med den nå hvitmalte krakken som  skal få stå under det eldgamle kjøkkenbordet (som jeg har funnet på loftet en eller annen gang og dratt med meg fram - og nå tilbake igjen til Tønsberg..:).
Her står de og venter - krakken står på stoffet - ikke for å være dillete
 - men i tilfelle det fortsatt skal være litt våt maling under stolbena ;)
Samtidig som jeg har holdt på med dette har flisleggeren nå lagt siste hånd på verket - slik at rørleggerne kan komme og ferdigstille badet mitt så snart de er hjemme igjen fra ferie! Jippi!

Badegulvet som det skal bli godt å dusje på!2 kommentarer:

 1. Så flotte stolene ble! Gjenbruk gjør en økofrik glad, vettu ;) For tida prøver jeg sjøl å få liv i et gammalt bord.

  Jeg har kjøpt en del brukt her i byen. På Sem og ved Oseberg kulturhus er det to bruktsjapper jeg har funnet mye nyttig.

  Badegulvet ditt er rålekkert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja! Og vi har "Erikshjelpen"; kjempestort bruktmarked i nabolaget! Det liker vi! :D Siri

   Slett