Translate

onsdag 30. juli 2014

Lasting og luking og gammelt nytt...

Nå er både vaskene og dusjen min kommet på plass... men fortsatt venter jeg på at snekkeren skal sette dør på badet mitt. Derfor har jeg nå endelig hengt opp gardiner på soverommet... For selv om de gamle på Midtløkken eldresenter muligens ikke ser så godt som de gjorde en gang i tida - så kan det jo være litt forstyrrende å se rett inn i dusjen min der de sitter med morgenkaffen sin?!..

Det var ingen nye gardiner som ble hengt opp, da - det ble de samme gamle fra Briskeveien - de kan gjøre nytta en god stund til ! :)
Og mens jeg er inne på det - en gammelgammel dorullholder er blitt ny med tape og glansbilder...

Den unnselige dorullholderen har en morsom historie også... For det er visst ikke bare meg som ikke kaster noen ting her i huset, nei - Da jeg fant den sto det skrevet navnet "Sjuve" på den med kulepenn.
Da kom jeg på hvordan det var her i huset da jeg var liten:
Den gangen var det bare en felles do for alle som bodde i denne oppgangen - og jeg husker godt "Fru Sjuve" som bodde i tredje etasje. Mormor bodde i andre (i min leilighet :) og aller nederst var butikken "Petra Olsen Glassmagasin". Alle var på den tida selvsagt  bare glade for å slippe å gå ut på utedoen i låven ute i gården - og alle hadde hver sin dorullholder...  slik at de ikke skulle komme i krangel om at noen brukte mer dopapir enn andre (?)... Da Fru Sjuve flyttet på gamlehjem på syttitallet (eller noe) skrudde de vel ned den slitte dorullholderen, da - og la den i skapet under trappa i gangen...
Gamle gardiner - og enda eldre dorullholder - nygammelt hos meg.
Nå har jeg vasket og fornyet den - og nå skal den henge på min do!
Ingen grunn til å kjøpe noe nytt når man kan finne et gammelt minne i kottet... ;)

Ellers har jeg jobbet på andels-gården vår "Virgenes" i dag - luket i gulrotsenga i 4-5 timer og blitt god og sliten... masse selvplukk tok jeg selvsagt med meg hjem og deilige ovnsbakte grønnsaker og poteter (med litt laksefilet til) er allerede fortært! Og mens jeg jobbet med jordbruk (!:) har rørleggeren vært her og fikset vann og sprut i vasker og dusj !
Det er fint!
For jeg trenger å vaske meg nå!
Virgenes til høyre på bildet.


2 kommentarer:

  1. Fantastisk artig å følge utviklingen og den gryende realisering av drømmer, Siri... må jo være fantastisk spennende dette?!
    Fortsatt fin sommer til deg:)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det Monica.. så nettopp på de nydelige bildene du tar - og er veldig imponert!.. blir det kafé vil vi gjerne stille ut ! ;)

    SvarSlett