Translate

lørdag 19. oktober 2013

Om å hoppe i den store bakken etter fylte 50... Og om å komme hjem...

Oi! Plutselig så dukket det opp et digert valg foran nesa mi. Jeg har ikke rotet rundt og lett etter livsendringer i det hele tatt, jeg!... Jeg har akseptert min skjebne, hygget meg i mitt eget selskap - og gjort det aller beste ut av mitt liv på åsen med rekkehus, lærerjobb og gode sko... :)
Et godt liv - uten de store overskriftene...
Men sånn helt plutselig dukket det altså opp en helt annen mulighet. En spennende mulighet. En skremmende mulighet. Men likevel en helt riktig og viktig mulighet – og dermed ble det plutselig min tur til å gripe om tanken på å kaste loss, selge huset og stupe i det (om noen månders tid..).

Men dette handler ikke om en jordomseiling og egentlig ikke om en tur til fremmede land i det hele tatt... Dette hendler egentlig bare om å komme hjem...
Etter 30 år i Oslo og Akershus skal jeg nok til sommeren dra sydover og begynne på noe helt nytt og spennende – og det beste av alt: Jeg skal gjøre det sammen med flere generasjoner bra mennesker som jeg er i familie med!!! :D Vi blir da 4 generasjoner i samme hus (slapp av; det er en kjempediger bygård med masse leiligheter!) – der vi alle kan ha både nytte og glede av hverandre! Skikkelig gammeldags – og helt herlig!!!

Det er min kjære datter som er drivkraft og pådriver – og jeg er så heldig at da hun og familien bestemte seg for å flytte spurte hun meg pent om jeg ikke ville være med «på lasset»! ;)
Første skritt blir å kvitte meg med huslån og månedlig inntekt - og forsøke satse penger på noe litt mer flytende, usikkert... Det som er bra og trygt er at jo jeg og barn og barnebarn flytter inn i mine foreldres bygård og danner et «kollektiv» der vi kan hjelpe og støtte hverandre. Dessuten er det en by der jeg har et nettverk (om enn ikke så veldig stort) men jeg vet hva jeg flytter til...

Dessuten er vi så heldige at det står et forretningslokale ledig i samme hus og venter på oss...
Og så har jeg en datter av «grundertype» som ønsker å selge produkter laget i en bærekraftig lokalbedrift i Gambia. Hun er allerede i gang med planleggingen av spesialdesignet bæretøy - for at norske mødre og fedre skal kunne få en «myk start» - med flotte afrikanske trykk og farger. Hun har også en visjon om en «babykafe» i «huset vårt» med en spesialdesignet krok for foreldre og barn med myke puter og «slyngevugger for babyer».
Men vi vil også tilby kaffe «to go» for folk i farten - og noen benker og stoler til å sitte på for de uten små - men som bare vil ha en kopp ekstremt god kaffe ;) (finnes ikke på den siden av jernbanen!:)
Litt av bygningen - fra den gangen mine grandtanter hadde glassmagasin i de samme lokalene...
Min visjon ved siden av dette er å starte opp «Siris stillerom» der jeg tilbyr kurs og opplæring i «Mindfulness for barn - og meditasjon for alle». Kanskje spesielt beregnet på lærere som ønsker å tilby barn en motvekt til alle inntrykkene vi utsettes for ustoppelig, - men også selvsagt for alle andre som er ute etter ro og tilstedeværelse for sitt eget velværes skyld!... Sannsynligvis vil jeg også by på avspenninger satt i sammenheng med yoga – for kroppen må henge med!
Jeg kommer til å lage nettside og facebookside før sommeren – og de som allerede har vært på yoga/meditasjonskurs med meg må gjerne gi meg noen gode referanser ! ;D

Jeg tenker meg at jeg også kan arrangere «retreat» i sjøkanten: (Har tilgang til sted på Husøy utenfor Tønsberg).. Har planer om å arrangere et kurs i «indre stillhet» fells-yoga, guidede meditasjoner/ mindfulness i August 2014. Tror det kan bli en flott start på skoleåret for lærere - og selvsagt for alle andre interesserte! Jeg kan lokke med spesielle opplevelser som soloppgangs-meditasjon, yoga, sunne måltider, helsebringende samvær, sjøbad, frisk sjøluft og åpen, ufordømmende livsfilosofering...

Hvis vi får til alt dette vil jeg kanskje også forsøke å skaffe meg et helt eget sted å trekke meg tilbake til ved sjøen... Og realisere alt dette er noe jeg ikke en gang har våget å drømme om - men som vil gi meg enda mer tid generelt, mer tid med barn, barnebarn og «mine gamle» - og kanskje også enda mer verdifull bruk av mine egne ressurser,,,
Mer av det samme... men fra en litt annen vinkel, kanskje...?
Det kommer til å ta noen måneder før tankene blir satt ut i praktisk handling – for det er mye som skal avvikles her på åsen først! Men når jeg kommer igang skal jeg forsøke å blogge om opp og nedturer – tvil, håp og utmattelse...
Så får vi se hvor mye en 50 år gammel kropp kan tåle!

Det er masse, masse spennende, inspirerende oppgaver som ligger foran oss - og jeg håper at det iallefall kan inspirere andre middelaldrende til å sette utfor - og hoppe i det - dersom de får en mulighet!!!

Så vidt jeg vet så lever vi bare en gang! ;)
13 kommentarer:

 1. HEIA HEIA!!!!

  Vi kommer på besøk!!!!!

  Dette fikser dere alle sammen superbra, det er jeg helt sikker på!

  SvarSlett
 2. Etter hvert vil bla.a. nettadressen www.maymona.no være oppe og gå også ;D

  SvarSlett
 3. Lykke til min kjære kusine! <3
  klem fra Eva Gro

  SvarSlett
 4. Så utrolig spennende :) sånn vil jeg leve også, super at du tørr å satse...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk ! Blir spennende.. og jeg har jo alltids andre yrkesvalg å falle tilbake på, da... ;)

   Slett
 5. Dette høres helt topp ut, så tommel opp for et spennende valg!
  Vi kommer innom når det passer :-)

  SvarSlett
 6. Åååå,- dette var en alldeles kjempeidé, Siri,- det antakeligvis mange drømmer om, men få tør å realisere. Dette blir spennende å følge med på! Ønsker deg og dere masse lykke til!
  Ps. Apropos bæretøy... mitt ganske så ferske barnebarn har blitt båret rundt i en alternativ bæresele (vet ikke hva man kaller det,- men bare i surrede tøystykker) og det er utrolig å se hvor rolig han blir i den, når magesmerter og annet setter inn...
  Heier på deg, Siri:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!!! :) "mei tai" er det noe bæretøy som heter... Vilde vet alt om sånt og kaller seg "momsemamma" som hun har tatt fra "crunchy mama" som kan googles ;)

   Slett
 7. Så herlig at du tar nye, spennende valg! Jeg er selv alene med to tenåringer i videregående skole- alder, og lærer, som du. Jeg er veldig klar på at når barna flytter ut er jeg klar for nye "eventyr". Syssler med ulike tanker ift hva, men har ikke bestemt meg ennå. Men: veldig godt å tenke på at jeg velger selv! Og glad jeg ikke lever "mainstream"... Lykke til med prosjektet! Gleder meg til å følge deg videre! (Forøvrig glad du blogger igjen da jeg savnet deg fra den gamle bloggen din!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Så hyggelig ! Og lykke til til deg og når du kommer så langt! Spennende å komme i en ny fase i livet :D

   Slett