Translate

søndag 2. mars 2014

Jeg ruler!

Jeg er god nok! Jeg er verd å elske! Jeg er vakker - både utenpå og inni. Alt dette er affirmasjoner - det vil si "tankefrø" man kan plante hos seg selv for å endre negative tankemønstre...
Spa-dag for sjelen med innlagt te-pauser i dag...
Jeg må innrømme at jeg er like fæl som mange andre til å snakke meg selv ned - inni hodet mitt - men jeg har begynt å legge merke til det - og stoppe meg selv - oftere og oftere nå for tiden...

Jeg leste nylig et annet blogginnlegg på nettet og kom over denne setningen: " These days I focus more on whipping my flabby thoughts into shape than my thighs".
Jeg forstår at i USA er det å være sunn i langt større grad enn her bare forbundet med å være tynn - og heldigvis er vi ikke helt der ennå her i nord - men øvelser i det å trene tankene sine like mye som kroppen er det nok et like stort behov for her som der...
En helt annen topp en helt annen dag - men kraftfull øvelse du kan gjøre hjemme for deg selv og! Sinnet reagerer på kroppens signaler i mye større grad enn vi visste før - og du blir faktisk tøffere av å gjøre denne øvelsen jevnlig!
Jeg unnet meg en rask og ganske lang fottur inni skogen for meg selv. Et stykke ut i turen la jeg plutselig merke til at tankene kretset rundt og rundt - og for det meste handlet det om jobben. Det kan ofte være kreative og konstruktive tanker som kommer når man er ute og går på tur, men i dag hadde jeg lovet meg selv å være tilstede der jeg var - ikke jobbe mens jeg var i skogen - men ta ordentlig fri i hodet så vel som fysisk!
Så da jeg heldigvis la merke til denne "snikjobbingen" tok jeg tak i virkeligheten og repeterte for meg selv det jeg så, hørte, kjente akkurat der akkurat da: " Jeg ser våt mose, steinen er glatt, lufta er frisk, det er litt fuktig i lufta, jeg puster inn, jeg puster ut, jeg er varm... og så videre"... Hver gang jeg merket at tankene var på vei vekk fra her og nå gikk jeg tilbake til disse observasjonene. I tillegg stilte jeg meg opp på en liten topp i skogen, løftet armene og tenkte positive, sterke tanker om meg selv (håper ingen så meg... ! ;)) Krigerstillingene (Yoga; the warrior) der du peker utover mot et mål du har satt deg kan også være fin i en slik situasjon! " Jeg er her og nå", "Jeg styrer tankene mine - de styrer ikke meg" er også affirmasjoner som hjelper meg med nærværet når jeg trenger det...

Siden dette skulle være en skikkelig "time-out" passet jeg på da jeg kom hjem at jeg ikke gikk i gang med noe annet med en eneste gang... Jeg tok meg tid til å absorbere følelsen i kroppen, strekke litt på meg, meditere litt - og lage en stor kanne mynte-te uten å slå på radio, PC eller mobilen.
Slik skaper jeg små pusterom i en hektisk hverdag.
En slags innvendig spa-dag om du vil. Hvordan jeg ser ut på utsiden får hvile slike dager - hyggelige tanker om meg selv - og minimalt med stress uten dårlig samvittighet er resepten.
Slike dager unner jeg alle! Og det er tilogmed gratis! :)

2 kommentarer:

 1. Ingen tvil om at selv her trenger vi (alle) påminnelse om at det ytre ikke bør ha all fokus. Jeg synes vi er godt igang med å 'ta igjen' USA og lignende med alle disse bladene, musikkvideo, filmer og tvserier som fokuserer på det ytre (eller på at det indre vil være supert så lenge du får fikset ditt ytre først). Og mye av media vi får servert er i stor grad fra USA, eller veldig amerikanisert i tankemåte og fremstilling synes jeg. Men det er klart uansett, slike pauser som du beskriver er gull verdt. Som nybegynner innenfor meditatsjon er jeg glad i lydspor med guide. En cd kalt Livsstyrketrening (av Steen, Zangi) fikk jeg brukt litt etter at min mor kjøpte den pga behandling. Denne liker jeg ganske godt. Også veldig fan av gratis meditasjons lydspor fra marc ucla, de er virkelig gode (men på engelsk). Nå studerer jeg i utlandert og kjenner veldig på at jeg må ta meg tid til å ta vare på meg selv og finne tid til og prioritere slike pauser som du skriver om. Takk for påminnelsen! :) Ser det står du skal flytte, masse lykke til med oppusing, selve flyttingen og det som hører med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Amanda! Jeg bruker youtube også en del - det ligger mange meditasjoner der (også på engelsk, da) Ellers må jeg legge til at det er mange år siden jeg sluttet å kjøpe løssalgsaviser, ukeblader og i det hele tatt forholde meg til de idealene der - ikke noe vits å bruke penger på å bli deppa/irritert eller frustrert.. Leser det jeg trenger, som er oppbyggelig eller holder meg oppdatert istedet.
   Lykke til med studiene - og med pausene innimellom! :) Hilsen Siri

   Slett